bernanah

Hai semua..nak tanya ade tak kat sini yg ade pengalaman bersalin czer..pastu tmpt czer keluar nanah.? Ape korg buat ye.? Please share..??

2 Balas

Better g check doc dlu sis. Tkt de infection.. Apa² pn kena dptkn nasihat pkr sbb lain org lain kesnya.. Mcm sy dlu prnh jd cmtu, g hsptl doc ckp dh kena infection, nasib baik x sampai ke bhgn dlm lg so treat with antibiotics je ngan doc ada bg ubat sapu. So better check dlu 😉

1y ago

so skrng luka sis dh ok ker?? sbb sya pin ada kluar nanah dgn air jgk doc bgi antibiotic je

sy tngh alami sis...luka czer bernanah ...dh infection...kna tahan wad..skrg 2 hari dlm wad..sy kna bkk balik jahitan utk cuci luka ...😵‍💫

4mo ago

sorry bru tgk 😄 alhamdulillah ok dh.. mkn masa tu ikan2 je jrg mkn ayam.. telor dgn ikn bilis x blh mkn sbb jd luka sy gatal.. masa jahit semula tu sy msuk bilik OT balik sis... kna epidural lg skali mcm nk czer kuarkn baby 😭 tp lps ubt bius hbis tu ya allah lg sakit rasa dia... perit x tahu nk ckp.. sbb doc bersihkn dlm2 tu.. lps tu mmg jaga btol2.. setiap kali lps mandi sy keringkn luka dgn dryer kasi btol2 kering... alhamdulillah dh nk 12 bulan dh ok dh...