Luka czer terbuka

Nk tye sape Luke czer terbuka Ape ubat dia utk cantik balik . Sbb sy sdh 2 Kali operate , first sbb bersalin yg kedua sbb Ade pedarahan doctor buka balik jahitan operate pastu cantum balik baru smlm buka jahitan luar Hari ini sy tgk tmpt operate buka balik tk byk sekit .tpi risau sgt Ade keluar nanah

6 Balas

Luka czer sy berlubang2 lepas bersalin ptghn bln 5 haritu . Jadi makcik prnah kerja nurse suggest sy gel ni. Fungsi dia utk percepatkan tumbuh daging, jd cepat la luka czer tertutup . Cumanya, sehari 3 - 4x awak kene pakai baru cpt dpt hasil yg memberangsangkn

3y ago

Suda cari merata ni gel tp semua staff ckp xda sdh kluaran gel ne jadi drg bg sy gel ne octenisept,prmasi ckp function dia sama je dgn solcosery..ada siapa perna guna octenisept gel ni??

Mommy rajin kn bia luka kring. .ao lps mndy ke ape. .bangai kn luka(bia luka terkena kipas) . .slalu lap ngan alcohol swab ..sory nk tnye. .luka jhtan 2 bsar 2 ke. ?

4y ago

Tak besar 2cm mcm tu .

Baik pergi hospital takut terdedah dengan jangkitan kuman lagi masalah nanti.. lepas mandi lap kering2 jangan biar dalam keadaan lembab.

Makan ikan haruan. Masak sup tanpa buang lendirnya. InsyaAllah luka cepat baik 😊

4y ago

Yupp jangan makan haruan lagi kalau awal2 ceaser.. betul macam sis tu cakap.. kalau dah lama sikit macan sebulan ke ok lah.. saya dulu nak makan juga then nenek tak kasi.. nurse pon pesan jangan

Sis kena pergi hospital utk check..

4y ago

Sy dh menyesal nape Kali 2 sy pergi hospital.

Ngeri pulak. Ada tanya Dr tak tu?

4y ago

Blm pergi check lagi .tpi sy dah Tak nak pergi hospital .