Berat baby

Hai semua..lama x tnya soalan since ank dh lihat dunia ni...hehe ank sy dh 4 buln alhamdulillah...ad tips tak untk naikkn berat dia bg montel🤣....dia 100% susu ibu...hritu checkup nurse kta x cukup berat😭...jeles tgk bdk bdn mcm roti😂😂..any tips plis........

Berat baby
6 Balas

sy pnah bca artikel sorg dktor pkar ni. dia ckp klu brlaku ank xckup berat, and kita da usaha bg susu bdan, xsalah utk tmbah sikit ngn susu formula. kira selang2 la. insyaallah berat baby naik cntik. tp pnyusuan ibu ttap trus sbb khasiat susu ibu trbaik utk baby.

sis bnyakkan menyusu waktu mlm..ank sy ikut die lena nk tdo smpai pg..tp setiap mlm sy suakan Susu..kdg 3/4 kali.. alhamdulillah badannye naik cantik setiap bulan wlau Susu ibu sepenuhnye

3y ago

insyaAllah sis blh..ank sy skrg dh nk masuk 7 bln da..ikut die suka mkn..last mkn mlm pn ttp cr ssu berkali tiap tdo mlm dia..

sis teruskan jee .. sis pun kena banyak kan minum susu , makan makanan khasiat .. ank sy smpi obersiti .. skrg dh 1tahun 4bulan masih ketul2 .. full bf 😊

3y ago

Susu ape yg elok ye sis

mak ayah dia kecik ke? kdg bby ni ikut mak ayah gak klu haluss..hehe.. teruskan jek pnyusuan sis, wlupun berat x naik dia oke jek tu insyaAllah.. 😘

3y ago

Hahahahah kan bila buat mcm tu kita yg spoil yg risau

Kerapkan bagi susu terutama waktu malam , waktu malam lebih banyak hind milk tau mommy ❤️

3y ago

Seriusly....ok sy cuba ...biasa sis bg brape kali klau mlm

brapa berat ank sis?

3y ago

ohh..mgkin blh kerapkn susu kot sis, biasa klau ank full susu bdan body dia xkn naik cngt.. tp mcm ank sy kuat nyusu, 3bln berat dia 6kg.. susu bdan full jgk haa