Isteri mengidam pelik

Hai semua Isteri hamil selalunya mengidam makan..tapi kes saya ni dia nak jalan2 a.k.a traveling..dia dah sarat 8 bulan.. Makin pening bila dia nk naik motor jalan2 kampung.. Klau saya ikotkan kehendaknya..apa kesan pada ibu dan bayi?

16 Balas

Okay jek.. Cuci mata lihat permandangan yg indah.. Melihat kehijauan Kg kan baik utk kesihatan... Lagi naik moto.. Kira senaman tu.. Cuma hati2lah.. Jgn bawak laju²..elakan langgar lubang...cuma nk pesan, jgn lupa pakai ni...👉😷👈

Ok je...sy dah hujung2 nk bersalin paksa husband anta naik moto g keje...sbb sy malas nk drive...alhamdullillah sampai hari terakhir beofre warded sy elok je naik moto baby pon sihat...

Biasalah tu setiap org keinginan time preggy tak sama. Ikutkan je lagipun tak susah nk follow kehendak tu drpd nk cari mknn pelik2@ yg takde dlm musimnya

Time kasih semua kerna mmberi respon yg positif..klau dia baca komen2 ni rasanye on the spot trus di ajak naik motor ni..hehe

Saya pun teringin nak balik kg tapi suami i tak setuju. Dia kata skrg dah 35 weeks just tunggu kat sini je. 😔

Kalau ikutkan kehendak dia, kesannya dia happy. Simple 🤭🤗💕 Kalau tak, dia merajuk, marah atau sedih.

Bwk slow2 je encik. Jangan langgar lubang atau batu. Bwk la sekejap sekadar hilangkan teringin dia ye 😁

Dah bwak..tapi penah masuk wad dan dah cocok utk matangkan bayi sbb kemungkinan lahir pramatang..

5y ago

Kata dah 8 bulan...skrg dah brapa week?

X pelikla sy pun Suka jln2,travel jauh2 Naik kereta bkn motor..rs seronok je bila dpt jln jauh

boleh je sis..sy skrg 8 bulan kuat sngt brjalan..nk g shopping mall la..nk brjalan2 je..😄