Barang Keperluan

Hai semuaa.. Nak tanya.. Saya pregnant anak pertama.. Kandungan dah nak masuk 5 bulan.. Sy x tahu nk mula beli barang saya dulu atau barang baby.. Apa ye barang2 keperluan yg penting untuk kita sediakan awal2... Terima kasih..

36 Balas

Ini apa yg saya selalu buat setiap kali preggy, 5 bulan kandungan dah boleh prepare sikit2..baju seluar mittens bootens,kain bedung,barut ..beli dalam 4 5 helai setiap 1,pempes,baby wipes ..standby jika baby nak keluar 7 bulan..mmg x mintak,tapi standby..nanti cik laki kita ntah pape yg di beli..harap paham la maksud saya..kalau ok 7 bulan,boleh la tambah2 sikit2..barang dlm pantang,jamu contoh nya..ushar siap2,ingat jenama,jadi apa2 suruh je suami belikan.. cakap nama ubat dan brapa rm....