Barang Keperluan

Hai semuaa.. Nak tanya.. Saya pregnant anak pertama.. Kandungan dah nak masuk 5 bulan.. Sy x tahu nk mula beli barang saya dulu atau barang baby.. Apa ye barang2 keperluan yg penting untuk kita sediakan awal2... Terima kasih..

36 Balas

beli barang yg penting sahja mcam pampers napkin bedung barut sarung kaki tangan baju tuh .. lps tu mcm tilam beli sikit² .sye dulu prepear kandungn bru nk masuk 6 sbb tkot bby kluar awal..hihi...

Utk ibu set berpantang sis.. Maternity pad,Blouse, dan kain batik utk dbwa ke hspital. Utk bby- bju 2pasang(msuk beg hspital) ,pmpers,kain bedung, set mndian.. Buku pink, ic

4y ago

Sijil nikah kn dh ad dekt buku pink kite.. Klinik kt sini mmg dh stapler sesiap kt buku tu.. Huhu

Sya pn preg ank first 😃... Sya start 5bln dah bli kprluan... Skg preg 6bln.. Sya dah prepare separuh kprluan n klengkapan baby.. Lps ni tggl beli babycourt n carseat...

Sis klik kt button search kt apps ni..taip checklist barang baby kt situ ada info..ni sy screenshot kan..yg mana nak xnak or jumlah tu sis bole adjust blk la nnt..

Hi! kalau berminat boleh la jual or beli preloved atau barang new baby dan barang mommies dlm group ni 😊😊https://t.me/joinchat/NjxtHRTWcKH9piKr_AgHYQ

Sy dah 5 bulan tapi tak beli apa lagi..depends on kewangan sis..beli sikit2 barang baby dulu ke sebab kalau anak first banyak benda nak kena beli

Macam saya listkan barang baby dan momih. Tapi cari barang2 utk baby dulu. Tapi rsanya kegunaan momih cuma tungku dan set berpantang yg penting.

ikut sis, rasa nak beli yang mana dulu. janji rasa serabut xbeli barang lagi tu berkurang. atleast, dah 8 bulan, barang dah siap beli. hehehhe

Buat Senarai barang dulu sis. Pregnant 7 bulan dh boleh start beli sikit2 dah. Complate kan brg baby dulu. Lepas tu baru cari keperluan ibu

sy pun 5bulan nak masuk 6bulan . tp xbeli pape g . sbb xthu na beli apa . cuma ada beli stokin dia je sbb cute 😅 baby first .