🥺❤️

Hai semua sy nk tnya sbb ni frist time nk bersalin 🥺barng baby semua dh siap tngh tunggu baby nk keluar je tpi klau sy pergi hospital lebih awl x pe ke?? Sbb tarikh bersalin sy 30/6/2020 sbb takut terberanak kt umah pulak😅ni pun tngh tunggu sakit ii sbb doktor kta baby dh matang skrng ni dh masuk 38 minggu

6 Balas

Kalau bukaan takde lagi .. sat g nurse suh balik pulak.. awak sakit 5-10minit kerap kali p lah spital .. moge dimudahkan segala urusan awak n baby yee.. doakan saye jugak.. hehe

Klau awk pergi awl pon...tp awk xde tanda bsalin doc soh blk jgk...mmg bby dah matang....tp kene tggu bila dia nk keluar lah...kalau sronok sgt dia dlm tu br bsalin paksa

hai. tggu turun tanda baru pergi hospital. tak boleh saja2 nk pergi nnti diorg suruh balik. makan masa jugak sakit nk tggu bukaan rahim. sempat ja nk pergi hospital.

saya pun dh masuk 38weeks. smalam g hospital cek jalan baru 2cm. dokter suruh balik dulu. kalau kerap sakit 5-10 mnit bru dtg balik. 😊

Sy pun dh 38 weeks. Dh buka 1cm..tu pun doc suruh blk dulu. Kl xde tanda apa2, lg la doc suruh dok rumah dulu

Kalau pegi tapi takde bukaan atau sakit, doc suruh balik sis 😁