Sakit di bahagian bawah

Salam, hi mommies nk tnya sy dah 32w4d hrini. Normal x rasa sakit yg amat di bahagian bawah. Dia smpai membataskan pergerakan sy. Nk bangun, nk jalan. Kaki pun bengkak. N rasa super xlarat. Solat pun skrg sy duduk je.. Dh tnya Dr, kata normal sbb baby kepala kt bawah. Sy just takut ni tnda2 awl nk bersalin awl selain kua darah/lendir/ air ketuban. Sy pjj duduk sorang. Risau pulak. Mommies yg experiece tanda2 kt ats tu slalu bersalin awal ke?

4 Balas

Ase sakit dkt celah kang2 ke? Kalau ye sy pn same.. waktu scan dr ade tanye jgk.. dr ckp sb kepala baby dh pusing kebwh sb tu ade pressure kt ctu.. dr ckp kalau sakit skali skale mcm sb nk pusing time tdo atau sb time nk bgn dr dduk je sakit normal..tp kalau sakit spnjg mase dr ckp xnormal n sis kne g klinik/hspital untuk check.. mase sy check tu 33 weeks n sy tanye dr baby akan bpusing lg x.. dr ckp kalau dh nk masuk 34 weeks bese baby dh xkn berpusing.. kepala mmg kebawah je.. so sakit tu mmg akan ase smpai bersalin

Dr saya kata tu tanda2 baby dah turun ke bawah, which is Good. Sbb dia nk amek masa jgk nk turun ke bawah(anak pertama lagi lama amek masa), cuma skrng turun amek masa sikit n takde la sakit mcm time betul2 nk bersalin dah tu. n Dr check Dr kata dia turun, Tapi tak turun mcm nk bersalin tu lagi, xnmpk kt scan sgt pun yg baby turun, cuma Dr tawu la kita ckp kita sakit mcm tu dia kata baby turun.

Doc sy cakap sbb baby kepala kat bawah. No worries. Asalkan cukup minum air. Jgn sampai ada infection kencing. Tu lagi bahaya

12mo ago

Boleh terberanak anytime 😅

sy pun sama 32 minggu juga rasa sakit kat situ bila nak bangun...