asid folik

Hai semua. Sy nak tnya ada x bakal2 ibu kat sini yg selalu skip ubat terutama asid folik?sy antara yg selalu skip kadang seminggu makan 2 kali je...sbb selalu lupa. Bila bca psal kesan x ambik asid folik sy jdi bimbang pda prkembgan bayi sy ? btw sy dah 21w due on hujung Nov ni...

2 Balas

Sy dulu seperti sis. Skip makan folic acid dan tak tahu kesan. In the end scan. Baby sy membesar dgn tidak sempurna. Dan akan meninggal bila bersalin nanti. In the end sy keguguran. Rasa diri ni bersalah sgt2. Berdosa sbb tak jaga betul2. Jika sis dh scan tgk baby dlm keadaan baik.. Jaga lah makan vitamin n pemakanan. Semoga baby sis membesar dgn sihat. Amiin

Sya msa mngandung pon cmtu. Selalu skip sbb sya mmg x suka mkn ubat. Alhamdulillah baby sya membesar dgn sihat. Yg pnting jaga mkn msa mengandung. Amalkan mkn mknan sihat.