asid folik

hiii momiesss. nak tanya kalau terlupa makan asid folik macam mana ya? sy kadang2 lupa nk makan ubat. sekarang nak masuk 28week. biasanya ubat2 sy makan sebelum tido. sekarang pulak musim buah. kadang makan durian, pastu tk berani nk makan ubat. #seriusnanya #firstmom

3 Balas

awk dpt vitamin asing² ke? sy suggest awk mkn ppagi je laa, kalau mkn obimin ke zincofer. sblum breakfast so nt tkde isu terskip sbb mkn durian atau mkn benda yg tak leh mkn dgn ubt

Asid folik ni sampai 5 bulan saja dah okey, saya pun kadang ambik kadang tk sejak dah masuk 7 bulan keatas.

9mo ago

Btul tu doc sndri ckp acid folic jgn skip sbb blh mybabkn kekrangkn pada ptumbhan baby nanti byk kes dh.Plse be aware ya mumy

set alarm.