Masih ada susu badan

Hai semua. Saya tak pernah menyusu anak secara direct feeding sejak dia lahir sebab anak refuse. Untuk 6 bulan pertama, saya hanya pam sahaja. Tapi lepas 6 bulan, anak dah makin lasak, saya stop pumping juga dan hanya berikan susu formula. Sekarang anak saya berumur setahun 3 bulan. Tetapi saya masih ada susu badan. Adakah itu normal? Saya tak pernah pam lepas saya stop jadi epmom. Saya juga tak makan pil perancang & tak mengandung. Ada tak mana2 mommies yang ada alami isu yang sama? Terima kasih

2 Balas

Cuba minta nasihat nurse sis.. Mgkin nurse tahu.. sy sblm preggy Masa tu anak sudah 1 tahun 5 bulan n normal wlpun sy xda try pam tp sbb kdg2 anak minta susu bdn,ada juga..mindset sy masih jaga air susu bdn masa tu.. pernah cuba tmbh susu bdn,dia sama mcm masa kita mula2 tngh pantang.. Makan byk makanan bersup,minum susu kerap atau try milk booster or cari farmasi ubat milk booster.. Kerap makan sup betik muda,try buat sup ayam betik muda sedap juga sis,suka makan coklat pastu kerap minum air.. try pam susu badan spya ASI terangsang tuk kluar..jgn putus asa n jgn stres.. Kalau suda pregnant mmg susah n berisiko pam ASI 😣 Blum pregnant,mmg ada possibility tmbh susu bdn..

Hai sis nak tanya, mcm mana susu masih meriah wlupun tak direct feed ye? Sy pun mempunyai situasi yg sama mcm sis, tp ank sy bru 4 bulan. Tp sejak dia 2 bulan susu sy terus tak ada. Dan ada possibility tak utk ada semula susu bdn tu? 😌