Baby stop menyusu badan 6 bulan

Ada tak mommies sini yang masi ada susu badan tapi baby dah stop menyusu ? Maksudnya dia reject susu badan. Rasanya sedih sangat sebab ingatkan nak susukan sampai 2 tahun tapi kebelakangan ni baby dah reject df.

5 Balas

saya anak 1y still bf, tak pernah lg reject terus, kurang minum tu selalu la.. ada masa kurang ada masa byk ada masa mcm biasa2.. kalau time anak kurang minum susu tu mmg saya pam simpan peti je, pastu guna ebm tu dlm makanan anak.. kena pam la takmau susu kering kan saya takmau stop bf lg sebelum 2tahun

Sy pnah ank tolak.. masa tu setahun lebih da.. rindu sgt2 nk ank nyusu.. huhu.. tp tu la dia da xnak.. dia xpakai puting xpakai botol.. susu fm pun x minum… tp alhamdulillah anak sihat2 je.. cumanya kt sbgai ibu ase rindu sgt2 nak nyusukan ank tu.. sedih ooo… 😅

ada buat oral stimulation tak? cuba check mungkin baby nak tumbuh gigi? ada cuci lidah baby tak?

Kalau buat stock EBM pun dia tanak ke ?

Ada bg botol ka