Berat badan

Hai semua... saya nk tanye... saya pregnant da 22week.... sblom nie saya gi check up.. nurse ckp lpas da 20 week ke atas berat kene naik smpi 2kg... nurse ckp smggu kne naik 500gram... so check sbulan skali kne naik 2kg dlm sbulan... tp smlm saya pergi check up nurse lain pulak ckp berat saya byk sgt naik... nk dkt 2kg... saya xthu la mne satu yg btol... saya nk tnye mommies2 smua... spatutnye berat bdan kne naik bper dlm satu bulan... bile kandungan da 20week ke atas... mohon bagi penjelasan...

1 Balas

2kg 1 bulan sepatutnya. Lain nurse lain pandangan. Jangan naik mendadak sgt. Nnti kne minum air gula.