Menunggu Hari

Hai semua.. Saya dah 38 minggu 2 hari.. 3 hari lepas saya turun darah dan dah refer hospital.. Bukaan baru 1cm dan sampai skarang belum ada tanda nak bersalin.. Tak sabar rasanya nak jumpa baby.. Baby still aktif dalam perut.. Selesa betul dia.. Ingtkan dah nak keluar dah semasa pergi hospital.. ?

11 Balas

rajin berjalan semua. squat dlm kiraan 10 pun mencukupi. ulang 3x. 👍🏿 bercakap dengan baby ye supaya beri kerjasama tolong menolong semasa proses bersalin nanti. 😇

Sis ada rasa perut mengeras tak? Saya keliru la, perut kerap mengeras bahagian bawah perut tu tapi takde turun tanda. Ada yang suruh pegi hospital terus, ada yang cakap tunggu dulu..

2y ago

perut kerap mengeras tu normal untuk semua ibu mengandung yang dah 35minggu atas ruang baby makin sempit ... selagi tak turun tanda tak payah pergi hospital

Saya nk hmpir hari..1 mall sya pusing,petang nya air ketuban pecah then esok pgi nya br bsalin..

Rajin2 jalan, bersama suami, exercise bg cepat bukaan. Semoga selamat sampai bersalin

Wahh bestnya..Alhamdulillah semoga dipermudahkan bertemu si kecil 😍😍

sy prnh 3cm 2 mggu...dktor bg blik rmh...lps 2mggu skt terus bsalin

sma la sis...x pe sabar jerr...nnt baby kita keluar la tuu😝😝

semoga dipermudahkan segala urusan mommy

moga lancar iya urusannya sis

rajin berjalan..buat squat