40minggu 1hari belum bersalin

Assalamualaikum KIMM . Ada tak yang sama macam saya due 10/3 harini dah 40minggu 1hari masih belum bersalin . Semalam kena refer hospital sebab ada contraction cek jalan dekat kk 1cm , sampai hospital dr cek 2-3cm tapi dalam buku tulis 1cm dan dibenarkan balik . Dalam petang macamtu keluar lendir dan darah misi kat hospital tu ada cakap kalau keluar lendir dan darah tu normal lepas cek jalan yang tak normal bila keluar berlarutan . Harini kurang pulak rasa contraction , baby aktif , perut pun takde sakit macam semalam tapi keluar darah berketul warna coklat . Nak kena pergi ke hospital lagi ke sbb perut tak sakit 😌

2 Balas

sama btl dgn situasi sy skrg… mlm td dr tgh mlm smpai pukul 5 contraction… dgn baby takmau gerak.. puas pujuk tetap mengeras je… smpai hospital baru buka 2cm… lepas tu elok je dia aktif… contraction pon hilang smpai skrg… hahahaha drh ada kuar berketul jugak…

2y ago

tunggu btl2 sakit / air ketuban sis… p hospital pon doc tanya mcm2…. hospital dgn rumah sy jauh…

pergi hospital terus sis ...

2y ago

tapi sy takde sakit lgsung harini . aktif macam biasa