Bersalin / raya

Hai semua , saje la nk meluahkan . Sy punya EDD 8 mei nnti , kira dlm bulan kita smbut aidilfitri. Nak dijadikan cerita tahun ni raya pertama kali dgn keluarga suami jdi mertua selalu sgt tnya dan ajk sruh balik raya . Pjalanan ke kelantan smua tau mcm mna akn jem time aidilfitri . Pastu adik ipar pulak nk brtunang ketika raya ketiga . Sy luah dkat suami , bukan tknk balik ke kg , tapi msatu sy btul da sarat sgt mengandung, lgipun ini ank pertama kita tktau ape akn jdi msa dlm pjalanan tu . Sy btul btul stress , sbb bila tiapkali mertua call/jumpa mesti duk bangkitkan hal blik jugak kg . Dalam hti sy , kalau nak sangat beraya , balik jelah . Sy ni tggu msa nk bsalin . Lagipun sy akn pantang rumah mak sy sndri . Ti tksmpai hti nk ckp takot bmasam muka . Ade sape boleh bg nasihat ke ape supaya sy boleh kongsi dkt suami sy . Sedih rsanya sbb org tk aggap kita nk bsalin ni satu prkara penting 😢

21 Balas

sis bincang elok2 dengan suami... anak 1st sekurang-kurangnya 2 minggu sebelum Tarikh bersalin dh perlu bersedia. jangan ambil risiko yang sememangnya awak Dan suami dh tahu pun, contoh mcm Jalan jem ke pantai timur. suami perlu main peranan, sbb melibatkan keluarga dia, bukan sis. ofcoz pantang sis pun nak keadaan yang rilek Dan selesa yang selalunya Bersama mak sendirilah lagi selesa kan, rumah kita sendiri. dlm Hal ini suami perlu bersuara, sis xperlu fikir, tenang-tenang jangan stress tak baik untuk kandungan.

1y ago

itulaa sis , btul tu . harap dorg pksa pksa lgi laa sy da mmg ckp ngn suami knpa tkboleh. haih