Pregnancy test

Hai semua. Just nak tanya, upt ni saya test lepas 5 hari missed period. Saya nak pergi klinik utk check but still mcm ragu2 coz mcm awal sangat. Takut2 false postitive pulak. Just nak tahu dr pengalaman mommies2 semua, coz this is my first time. Thanks

Pregnancy test
44 Balas

alhamdulillah tahniahhhhh. semoga dipermudahkan semuanya ❤️ sihat selalu, jaga diri & kandungan baik2, handle everything with care, jgn serabutkn diri dgn -ve thinking. don't be toooooo excited jgk 🤗 before week12 buat buku pink k 😍 Jgn awal sgt, nti misi suruh balik dulu & jgn lewat sgt, nanti misi bletiaq 😂

Saya dulu buat 2 3 test utk confirmation. Jarak dalam 2 hari before repeat. Dah confident and confirm line terang tu, terus gi jumpa doc di klinik swasta. Senang. Machine pun bagus. Kalau gov macam ketinggalan sikit machine nya takut tak nampak

Saya pun check lepas lewat seminggu dapat double line terang macam ni. Seminggu lepas tu baru pergi klinik scan dah nampak kantung, masa tu baru 6 week. Repeat balik scan masa 10 week dah nampak baby + heartbeat.

Sis sama laa. Sy pun 5 hari missed period . And subuh td bt pregnancy test . Pastu jumpa doctor then blk rumah buat skali lg utk kepastian . And yes clear blue tu myakinkan sikit.

Sis dulu blm missed period tpi tepuk dada tanya selera (ada tdak bersama suami masa subur) check 2 weeks after ovulation day positive... Pergi clinic buat scan mmg sah pregnant...

Prgnant da tu sis. Congrats🤗sya lewat period 2 ary ja.. Skali cek... Naik terang benderang 2 line🤣 x prcya plak sbb still early... Terang plak naik nya... Now. 12 weeks da.

Bawak upt g klinik dlu check bpe week.. Pasto g kk ibu ank bukak buku.. kadang2 kk soh bukak buku dlm 12week tmpt sy cam toh.. tmpt lain ade yg tros bukak buku.. ikot tempat..

Sama mcm sy.. 5 days missed period and just sporting..... Check upt terang benderang.. Cm xcayo pun hadooo.. And g confirm swasta alhamdulillah betul.. I'm pregnent🌹

Pregnang! Congrats. Saya dlu cek sebelum period naik dua line tapi samar tgu jugak smpai hari period. Cek balik terang. Ni dh sah2 terang. So kaknanya awak pregnant

5 hari missed period tapi berapa hari kalau kira dari last time period? Mcm sy 6w (dr tarikh last period) positif sy terus pegi klinik swasta utk scan & check.