Breastfeeding

Hai semua. Nak tanya kat sini siapa ada lahir kan anak berat baby kecik 1.8kg je n masuk ke wad baby? Dia pandai direct feeding sejak hari ke berapa ye?

3 Balas

Try sentuh bibir baby kalau dia begerak mcm nak menyusu bole bagi babyvtry menyusu.

5y ago

Dah try. Tp setiap kali sye dtg tgok dia, mesti dia tngah tdor. Ble dia nangis bru sye angkat latch kt sye, dia hisap kejap. Lepas tu tdor balik. Tp dlm tdor tu ble sye hulur susu guna syringe pndai pulak dia hisap. Sye buntu xtau nak ajar mcm mne lg