Bayi tak mahu direct feeding

Hai semua . Siapa pernah berpengalaman anak tak nak direct feeding ? Sampai berapa bulan anak anda tak nak direct feeding ? Sy sedih bila anak tak nak direct feeding . 😭 #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

3 Balas

anak sy pun mcm tu.. skrg dh 3bln12h.. sy dh cmpur susu dr dlm pntg lg... terpaksa pam buh dlm botol...sama ank sy pun mcm tu,dr 1bln lebih xmau baring atas org dh,mgkin takut ibunya bg tek.. anti benor tek ibu dia.. teringin jgk nk bf tp apakan daya dia xmau

Dia tak nak df ke atau salah teknik? Dia ada minum ikut botol ke sebelum ni?

3y ago

Haah, ad guna botol sebab doc sruh bg botol. Sjk dr tu, dia xnk. Pgg dia utk df , trus menangis.

usia baby berapa? sejak bila taknak direct feed?

3y ago

ini video untuk oral stimulation https://youtu.be/wwg2fLT2X00