Bayi Menyusu

Hai semua, nak tanya.. Anak saya tiap kali menyusu tak sampai 5 minit mesti die tido, dah kejutkan pon tak nak bangun.. Tapi bila saya letak kan die kat bawah, die bangun.. Breast banyak lagi susu n die menyusu sebelah je, selalu tak dapat dua belah... Lepastu die menagis kalau letak kat bawah, kadang sumbat breast pon die tak nak, saya bagi je botol kalau lama sangat die menagis, mcm mana nak buat ye.. Sesiapa boleh tolong??

4 Balas

kadang2 susu permulaan tu menyebabkan bayi tak kenyang, pastikan dia hisap puting dengan betul. lepas tu baby kalau tidur or nanges ada bagi puting ke?