Istihadah n berpuasa

Hai mom, sy ada soalan .. sy ambik perancang depo n period xstop . then dc bagi ubat stop darah . lepas 2 hari consume ubat, darah pom stop n esokkan tu sy cucuk depo kali k2 30/1/24 .. okay darah stop sebulan ... then period balik 1/3/24 . harini hari k 12 .. esok sy boleh puasa x ? sy boleh mandi istihadah k untuk berpuasa ? atau kena tunggu 15 hari ? maaf klau xfaham ..

1 Balas

sepatutnye sis dh kena tukar prncang, sbb iktkan mmg xsesuai dh dgn tubuh sis tu. dan sepatutnye mmg kena tggu 15 hari.klau nonstop juga sis kena lah ambil pil stop darah tu smula

3mo ago

betull .. mmg xsesuai sbnrnya .. tp nurse kk tmpt sy ni paksa jgk ambik depo .. siap pesan lagi klau lepas ambik depo kali k2 ni period lagi ambik lgi ubat stop darah tu . harini hari k13 sy dah ambik ubat stop darah tadi . sbb sy nak puasa tnpa was was .. thankyou sis atas pendapat 🥹