keliru due date

hai semua mommies kite nak tanye, agak agak due kite on time ke awal ke atau macam mane ya ? Tal (EDD) 22/01/2023 Re EDD 10/02/2023 tapi scan baby kecik 2 minggu dari usia skrg...mcm mane nak naikkan berat baby lagi? ade ape ape risiko x dkt mummy dgn baby nanti?

1 Balas

depend la, sbb 37w tuh pun da mmg tempoh matang dia. kalau baby nak keluar time tuh okay je. bab berat pula, awak try je makan mcm biasa tapi kalau anak kecik sikit takpa, mcm saya anak lahir kecik tapi besar kt luar. dont worry okay , janji dua2x sihat .