berat baby x ikut usia

Hai semua mommies.. Nak tanye, usia kehamilan 26weeks tapi baby kecik 24weeks, normal x? Ade ape ape effect tak kendian nanti ? Dan Ada tak cara nak tambahkan berat baby ? Minum susu da dua kali sehari da..

3 Balas

cuba try pergi scan lg skli. pergi buat 2d growth scan yg rm50 rm60 tu pun okay dah. pastu pastikan stiap kali scan tu tnya siap2 berat baby normal ikut usia ke x and posisi kepala baby skrg dkt mana. sbb rugilah pergi scan tp x tnya bnda2 ni. sayang duit. supposedly kena ikut weeks berat baby. tnye doc skli ape cara nk tmbh berat baby. doc akan bg tips yg lg better sbb sy xde la minum susu sgt. sebulan dlm 14 hari je minum susu sehari skli yg kotak kecik 200 ml tu sbb hari lain mls nk beli. alhamdulillah berat baby sy dlm perut still ikut weeks.

2y ago

berat baby okey..cuma usia dia x ikut kandungan je..mungkin maknya kecik kot 😅

sis blh try amalkan makan brokoli .. sya time preg no 4 dulu slalu amalkan brokoli .. dia lahir berat dri kakak abg dia 😅tapi x laa mencapai 3kg .. sekurangnya berat dia selari dgn usia kehamilan .. boleh try😊

2y ago

welcome , hope sis and baby sihat sentiasa😘

brpa brt ank sis...ank sy plak 27+ brt bru 600g...doc ckp brt xnormal wlpun saiz dia ikut usia...

2y ago

oky laa tu sis...sy lg ssh hti bby oky brt x oky...