Upt naik 2line tp samar2

Hai semua kalau UPt samar mcm ni pregnant ke?ada yg nampak x line tu??sbb sy rasa mcm lain sllu sakit pinggAng n cepat penat nafas pon laju??takot nk berharap sgt nanti kecewa

Upt naik 2line tp samar2
38 Balas

Sy 1st time check masa lunch. Ada 2 line kabur2. Check lg petang & malam. 2 line kabur jgk mcm sis. Esoknya ambik masa 1st urine. Terang sgt2. So better sis try lg check masa 1st urine in the morning. Tp ambik sample masa pertengahan urine tau. Jgn yg mula2 keluar tu.

5y ago

Oh tgh2 urin eh, ritu mik awal urin, ptot la, hehe, tq info

Sis pregnant tu. Tapi HCG level masih rendah sebab sis masih awal lagi. Nanti sis cuba check lagi dalam 1 minggu @ 2 minggu lagi. Makin lama nanti garisan tu makin pekat sebab HCG level dah tinggi 🤗

InshaAllah preggy. Experience sy pun mcmtu. Memula samar2 je line. Then after few days makin pekat line tu. Lebih baik ambil first urine pagi2 tu. Then after seminggu dy pegi clinic utk sahkan

3y ago

Hi mcm mne, awk pregannt ke?

Kalau msh awal mmg hcg agak rendah lg. So tggu la lg 2 3 hari ke kan, 1st kencing, kencing dlu 2saat baru amek urine tu. Kalau terus tadah pun tkt x jd jgk. All the best 😊

5y ago

Tq sis utk info berguna ni

Lg seminggu atau dua minggu nanti, repeat cek. Dulu saya pun naik line samar2 mcm ni jugak...lps seminggu cek lagi, baru nampak jelas line tu. Lps tu pegi scan, doktor ckp dah 6weeks.

Saya nk tye ni.. Kite post apa2 kt cni blh masuk dlm fb jgk ka.. Ka kt cni jaa.. Xbrani nk post.. Sega.. Kot masuk dlm fb jgk.. Hehee

Hi sis! Di sini ada panduan apabila UPT line kabur. Ikut situation sis mcm mana. Semoga bermanfaat! https://my.theasianparent.com/pregnant-test-line-kabur

5y ago

Tq sis,sy check td pon dah lepas mkn n minum kiranya bkn air kncing awal pg...takot jg nk berharap mana taw salah.

positive tu.mcm sy lg Samar DRI mcm ni.klw bbtul dkt KT bjik kte bru nmpk.👻 LPs tu try 5hri LPs tu(pnyla x SBR) pstve TRG da line yg kdue tu

Tahniah.. Line samar lagii sbb baru awal kehamilan. Maybe dalam seminggu lagi blh chck balik..in shaa Allah blh nmpk double line dah

doktor psn, klau nk test upt, seeloknye wktu subuh/pagi, sblm mnum n mkn .. good luck, smoga ada rezeki nye