Assalammualaikum.

Hai semua, ini kandungan sy yg pertama, skrg dah 11 minggu. Sy xde morning sickness yg teruk, tp ada jgk muntah sikit2... Dari segi menu, sy akn muntah teruk jika makan lauk yg masak menggunakan santan... ? skrg sy cuma mkn menu berlauk kering dan pedas.. Persoalan sy, jika kita terlalu kerap makan makanan yg pedas, ada effect pada bayi x??

1 Balas

Pedas pon xelok utk kte..Tkt appendik atau smbelit..Pstu normal je alahan truk dan xske santan..Mcm sye jga xske mkn berlemak2...Tpi ambik mknan yg berkhasiat tu elok heheheh