Morning Sickness Yang Teruk

Kandungan sy bru 6 week tp sy dh start alami morning sickness yg teruk.. Apa yg ptt sy buat? Sy kerap muntah n ke tandas..

4 Balas

Saya dulu pun start 6 weeks alahan, 9 weeks dah takde, sambung masa weeks 13 sekejap. Makan tak lalu, makan je muntah tapi paksa juga makan sikit. Ada makanan yang kita teringin, lepas makan mesti muntah jugak. Saya try makan tembikai merah, okay la buat hilangkan alahan, buat alas perut. Rasa segar sikit. Kalau tak lemau je

Tq sis.. Sy akan ikut nasihat sis semua... ☺️Cuma skrg sy ada mslh utk mnum air masak..bila ada peluang mmg sy akan mnum air tp lps tu msti sy akan muntah.. Nak tak nak kena kuatkan semangat utk mnum n makan..

Try mkn epal hijauu. buah buahan tu klau blh mkn stiap hri ye sis. sy dh 16w pn still ad alahan huhu drp sblum thu prgnant lg dh muntah2. tp tula mkn sikit je tp kerapkn

Minum air glukos utk elakkan badan dehydrate d.. Boleh hilangkan rasa mual jugak..