First mom here . Minta tolong ibu² disini ..

Hai semua ibu² , saya nak tanyaa anak baru 1bulan 11hari sejak sehari dua ni dia asyik menangis tak cukup susu , skrg 3 onz lepas menyusu saya akan burpkan kadang dia xburp kadang ya lepas menyusu dia muak balik tapi lepastu dia still menangis cari susu saya tambah lagi 2 onz macam biasa akan muak jugak sikit sampai la dia lena dan rasa okay . saya dah buntu macam mana nak buat. ibu² semua ada yg pernah alami atau ada cadangan tak? perlu ke saya ke klinik/hospital untuk check?

3 Balas

jangan bagi baby kenyang sangat . baby dah 1bulan lebih dalam 3oz cukup . kalau menangis bagi puting . untuk tidurkan dia .

1y ago

dah cuba bagi puting tapi baby tolak . saya sampai buntu mcm mana nak fikir . baby saya kuat menyusu -babyboy-