Anak 2 bulan kurang menyusu badan, tolong bantu saya 🥲🥲

Assalamualaikum mummies, soalan ni sangat urgent. Sekarang baby saya 2 bulann, 9/3 genap dia 3 bulan. Normal kah bayi 2 bulan kurang menyusu? Saya sedih bila saya nak bagi puting masa dia dalam sedar mesti menangis. Sedangkan position direct feed memang saya lakukan seperti biasa. Kejadian jadi semenjak dia kena inject 2 bulan. Dan baby macam ada kahak saya risau, Dan semalam saya ke klinik doktor check overall okay. Cumanya Dia kena NAP, allhamdulilah semalam menyusu macam biasa balik. Tapi harini jadi semula menangis semula. Saya risau dia tak cukup susu, saya sedih sangat2, kembung tak ada, aktif macam biasa. Cuma saya risauu dia selalu menangis Dan kurang susu. Saya try pump ke bottle dia taknak minum juga. Macam mana ni ye mummies ada idea tak 😭😭😭😭 please tolong saya #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #PleaseAnswer

2 Balas

anak saya plk mmg susu fomula. lepas injit 2bulan dia kurang menyusu plk. susu badan terus da taknk sbb mmg kurang susu. saya pun takthu nak tukar susu apa lagi. sama la anak saya 9/3 ni genap juga 3bulan

cube pelbagaikan position mse mnyusu..cari keselesaan y die suke..kdg ade bb marah kalau ssu kuar lmbt..ade y marah ssu laju..cube nyanyi berzikir mse mnyusu

2y ago

done sis 😭😭 tak jadi jugak