Minta pertolongan / pendapat ibu² disini . Saya first mom banyak benda kena belajar ..

sembelit tu macam mana ya? anak saya sehari sekali berak / 2 hari sekali berak . masa berak dia kuat meneran sangat² tapi tak menangis . First tahi yang keluar dia macam keras sedikit and lepas tu dia keluar tahi biasa . itu sembelit ke?

2 Balas

umur berapa? dari fahaman saya, meneran adalah proses yg normal. anak saya pun meneran, tapi texture tahi dia okay. sembelit, tahi sangat keras, boleh juga berketul2, mengalami kesukaran utk membuang, boleh sampai menangis. kalau tahi masih dalam texture spt tanah liat, boleh ditekan/lembut, ianya masih normal.

11mo ago

macamni sis after keluar texture mcm spt tanah liat .. maaf ye kalau kotor sikit

Anak sy pun sama mcm ni, masa minum susu anmumlac dia meneran kuat sgt tpi texture taik ok je tak keras, then sy tukar susu enfalac dia still meneran tapi sekuat dulu

10mo ago

Alhmdullilah