Anak kurang selera minum susu

Assalamualaikum ibu ibu semua ...saya first mom ...anak dah 3 bulan nak masuk 4 bulan dah ...saya ada masalah ,anak saya minum susu formula +susu badan ...sejak dari 2 bulan lebih usianya ...dia dah kurang berselera nak minum susu ...selalu saya offer 3 onz setiap 2-3 jam ,kadang habis kadang tak ...dia akan minum 1 onz atau tak minum lansung ...sampai berat dia checkup 3 bulan haritu naik 400 gram sahaja ...saya buntu...anak saya memang tak selera minum susu ...dah check xde tongue tie pn ...ada tak ibu ibu yang berpengalaman kat sinie ...mungkn boleh bantu saya selesaikan masalah nie #firstbaby #seriusnanya

1 Balas

susu badan? minum x? yg awak ckp baby xminum susu fm ke?

9mo ago

Ambik kain yg soft, celup sikit dgn air, lap lidah, gusi dan sekitar mulut. Kena buat selalu.