cirit birit di awal kehamilan

Hai semua ibu2.. nak tnya bahaya x cirit birit di awal kehamilan?? Saya bru 5 week lbh..risau sbb Rasa angin yg banyak dalam perut siap bunyi meletup2 dlm perut cmpur dengan cirit birit dlm 3hari ni..

10 Balas

Kalau cirit smpai dehydrated tu nanti kne masuk air. Sy dlu pun cirit, memulas dia smpai terbangun tido sakit sgtttt x pnah rasa sblum ni. Igt kn knp rupanya nk cirit 😩 sy stop susu terus elok. Rupanya sbb susu

Mse awal2 pregnant dlu pn hari2 sye cirit birit.. itu sbb sye Salah mkn.. ad bnde2 sye xleh mkn tp mkn jgk.. mule2 xprasan jgk... tp lame2 bru perasan.. rupenye ad bnde sya xleh mkn.. bile stop mkn terus ok

saya kerap kencing je. tp tu hri adalah makan ikan grg dgn smbal tmbuk..lpastu ptg sy makan buah pelam (sikit je mcm sepotong kcik).. lpastu minum cendol.. automatik perut berangin... habis smua mknn

Hi puan. Bahaya tak bahaya Tu ikut kekerapan ianya berlaku. Boleh dapatkan nasihat daripada doktor ya supaya doctor boleh sarankan ubat Yang bersesuaian dengan kesihatan puan😊

sya awal² mengandung kerap kencing . kerap membuang air besar 😆 normal bagi sya tapi taktahu pada awak .check okay . sya mengandung Anak kedua pun Sama 😆

Sy pun same perut Mcm memulas je,nak Mkn pun Tak lalu dgn loya bagai Asik Nak tido je, Semua kerja malas Nak buat, Asik pikirkan Perut😂😂

Sy pula asal prgnant mesti najis jdi cair xtau knpa. Bab mkn mcm biasa. Mungkin ikut bdn kot sbab xda pula rasa sakit perut.

klau cirit birit dgn memulas ni.. mesti rasa takut kan.. sakit beranaktu mcm manalah ya 😅

4y ago

A ah hari tu sy pn sakit tak terkata smpai bpeluh menangis masa perut mulas tu. mcm nk branak. Tp branak pun x pnah rasa lagi. haha panic.. igtkn knplah... nasib xde apa.😂

Sama la sy pun ada cirit masa 5 mggu .. 4 hari cirit. Nnt ok tu inshaAllah

sis try tnya dok