cirit birit + sakit peha + false contraction

Hai.. Nak tnya. Ada x yg ada pngalaman cirit birit memulas , sakit celah peha n rasa false contraction tu bila dh third trimester. Saya dh 35weeks. Sakit sgt perut memulas cirit birit

3 Balas

Kalau ada tanda darah better pi spital tengok ada bukaan x..macam sy brapa hari lepas, ada tompok darah, lepastu ade contraction, pi spital doc check xade bukaan lagi, die bagi balik..doc cakap nak dekat dah..sy pun baru 36weeks

Tu tanda nak bersalin sis. Sis pantau contraction tu sekerap mana. Kalau 5 min sekali sis gi la terus hosp. Saya pernah jadi cmtu, takut jalan terbukak je

4y ago

Saya cirit masa 19w, gi klinik takut jadi apa² kat baby, tapi dapat surat kena refer hops terus sebab bila cirit ni memang tanda jalan bukak. Tapi gi sana kena seluk cek jalan alhamdulillah tak bukak. Tapi kena warded sbb doc nk pantau. Tak kisah week berapa pon. Kita tak tau apa jadi kt baby. Rujuk doc ye sis. Jangan assume sendiri ye. 🥰

Saya pun rasa perkara yang sama dan agak kerap false contractionnya. Saya baru 34 minggu 5 hari.