Ectopic pregnancy

Hai semua doakan saya ye. Semoga saya dapat mengandung seperti ibu normal yg lain. 🤗 Doc ckp kemungkinan saya ectopic. Doakan saya ye 🤲

10 Balas

insyaAllah ada rezeki lg sis..saya pun ectopic juga bulan 2/2021.dah buang tiub sebelah kiri..saya dah kena ikat peranakan sebab pernah czer 2 kali dan ada kemungkinan ectopic lg..umur saya juga boleh menambhkan lg risiko ectopic lg..

semoga dipermudahkan urusan sis.. saya baru nak masuk 7 weeks belum pernah scan. Risaunya bila dengar ramai yg experience ectopic preg ni.. maaf tanya symptoms² tu selalu muncul minggu keberapa ye?

3y ago

haah betul. saya tk sakit kiri atau kanan. hanya bahagian tengah sakit yg teramat. now tube tinggal satu.

InsyaAllah ada rezeki y lebih baik. bykkan berdoa n sedekah. sy pun ectopic 2/2020 buang tiub kiri. Lepas 6 bulan alhamdulillah Allah bg rezeki mengandung lg. skrg dah 35 weeks.

3y ago

alhamdulillah tahniah.

salam puan, sy pun sama mcm puan, baru 2 minggu buat operation, skrg masih takut nk pregnant lagi...sblm ni sgt berharap utk tambah anak...anak yg no.2 dh 8 thn

3y ago

saya pukul 1 mlm tadi operation.

Sy pun ectopic 2020 & buang tube sblh kanan sbb pecah teruk.. Alhamdulillah skrg sy pregnant 11weeks...sabar yaa...insyaallah Allah bgi kita semua rezeki...

3y ago

6bln sis..sye operation ectopic 17/07/2020...

hai sy ectopic 2019 dan dah buang tiub sebelah kanan. alhamdulillah sekarang sy pregnant lagi . sabar yaa .. nanti ada rezeki

3y ago

okay terima kasih. tahniah untuk awak

Mcm mana tahu ectopic?? Sis ada symptom2 or sakit x??

3y ago

saya darah banyak cuma masa scan bawah tu tkde pon rasa sakit bahagian kanan tu. doc scan and nmpk blood clot. just suspect at first, then bila operate untuk cek selain blood clot nmpk baby luar rahim. begitulah saya disahkan ectopic

insyallah moga ade rezeki awak nnty ye.. amin

3y ago

aminnn terima kasih.

semoga d permudahkn..

amin