Suspek Ectopic Pregnancy

Hye semua, maaf nak tanya pendapat & pengalaman mommies, saya 6w pregnant & bila buat scan, Dr suspek ectopic pregnancy, bahaya ke kalau saya lmbt skit ke hospital utk rujuk ( 4 hari selepas scan). Terima kasih smua. Doakan bayi saya selamat ye semua🙂#firstmom #ingintahu

7 Balas

Kalau doctor suapect and bagi surat rujukan ke hospital maka pg je . Last year saya pun kena suspect juga kena bagi surat so saya pg je hospital. Kat hospital diorng akan ambil darah hcg kite setiap 48 jam, pastu scan tvs. Mungkin masa saya masi awal masatu plus irregular period. So lepas seminggu scan perut nmpak kantung dlam rahim. Tp xde rezeki 10w gugur. Tp skrng pregnant lagi dah 8w dah

Update: Keesokan harinya Ada spotting terus pergi hospital utk buat tvs Alhamdulillah nampak dalam rahim. Just kena monitor after 2w boleh buat scan lg. Doakan ye semoga terus sihat baby n mommy

Better pergi awal sis, ectopic pregnancy sangat bahaya. Even baru suspect, better pergi check cepat2. Saya last year tak tahu pregnant. Tahu2 je sakit perut, malam tu jugak masuk bilik bedah.

2y ago

Ok baik..terima kasih

Jawapannya bahaya sbb risiko ectopic pecah. Puan pergi dulu untuk saringan sama ada betuk atau tak ectopic

sama la sy ambk supplement tu jgk .harap2 ada rezeki lg wpun bru lps gugur...blh Thu awk ambk brand ape?

kenapa x pergi terus. bahaya ectopic boleh sebabkn kematian

2y ago

Ok baik..terima kasih ye

Dr ada bagi surat refer ke?

2y ago

Ok baik Puan