Bila first tendangan / respond baby dlm perut?

Hai semua. Boleh share x weeks berapa mommy semua rasa tendangan baby? Sy weeks 13 ada rasa mcm pop mcm angin jentik gitu dlm perut. Sb masa scan dr ckp baby aktif sgt ni. Ke tu perasaan sy je? Sorry ni first baby sy 😬

30 Balas

saya tak pasti prasaan yg sama bila baby gerak tu seawal minggu ke berapa. yg pasti saya tahu perasaan itu adalah tendangan bayi bila details scan 20 weeks. saya rasa mcm perut berombak dan ada daya menolak ke luar dari dalam.