Bila first tendangan / respond baby dlm perut?

Hai semua. Boleh share x weeks berapa mommy semua rasa tendangan baby? Sy weeks 13 ada rasa mcm pop mcm angin jentik gitu dlm perut. Sb masa scan dr ckp baby aktif sgt ni. Ke tu perasaan sy je? Sorry ni first baby sy 😬

30 Balas

14w sye dh rasa bby gerak..skrang dh 18w mkin kuat plak rsa gerak..bby kick tmbh² bila suami pegang perut sbb mmg dye slalu ckp ngn bby..so kdang² bby kick kt tmpt yg suami pegang tu smpai tersengih suami..klau xdgr suara suami pun akn kick sbb biasanya hbis blik kje pkul 8 dh dgr suara bapaknya smpai rmh..skrg pjj sbb suami kje..sye blik kg..suami kt kl kdang² smpai nangis bila bby kick bnyk kli..mngkin rindu kot..call mlm² pun dh kira oky bila dpt dgr suara🤭

sy pn firs bby...mase bby memendang klau btul ii rase tendangan lah...20 mimggu mase 16 minggu tu ade rase tapi xpasti itu tendangan atau gerakan...cume klau btul ii rase die menendang tu...20 minggu lah smpai lh skrg sy dh 30 minggu 5 hari...mskin lama makin kuat menendang lagi ii anak sy twins...lagi lah hahhaha...kekadang..klau malam tgh tdo sy boleh tersadar...sebab tendangan tu hahah...

saya tak pasti prasaan yg sama bila baby gerak tu seawal minggu ke berapa. yg pasti saya tahu perasaan itu adalah tendangan bayi bila details scan 20 weeks. saya rasa mcm perut berombak dan ada daya menolak ke luar dari dalam.

sy 18 week.. tp xtau lh tendangan ke apa.. hahah.. trasa perut lain x mcm biasa... kdg rasa mengeras.. kdg rasa mcm ada benda kt sbelah kiri lps tu bralih ke kanan... kdg rasa bubble gtu.. angin ke

sy 19w baru rasa mcm kens jentik gitu..20w ni mcm kerap pula menjentik2 ni😂 cekup tu hari dgr jantung baby ok juga ..teruja dgr degupan jantung baby☺️☺️☺️

Betul awak kalau rasa jentik2 tu ya. Makin lama makin kiat awak akam rasa nanti. By week 20 awak akan rasa kuat sikit tendangan bby. Seronok. Enjoy the moments

16weeks dh bole start rasa pergerakan baby but depends pd org jgak sis. Semua org pun first baby sis ☺️ myb betul apa yg sis rasa so sis pantau jela

mungkin je kot sis..sy 18 w baru rasa, paling terasa sangat time malam mummy dia nk tido dia bergerak2 aktif sangat 😊😊

saya week 14 rasa macam bubble pop, tapi tak kuat. bila dah 19 weeks rasa macam ada padang bola dalam perut ni

ade rase mase 16 week..tpi bile check perut.. nurse cakap perut kecik lgi.. tpi degupan jntung ade 155.. normal ke?

3y ago

degupan jantung baby normal. jangan lebih dari tuh. kalau lebih dari 155 degupan jantung baby tak normal. terlalu laju.