nanas

hai semua, Assalamualaikum..nak tanya kalau mengandung boleh makan buah nanas yg masak ke?

25 Balas

Saya tak berani makan masa awal2 preggy sis. Padahal mengidam sangat dr sebelum tau pregnant lagi. Lepas tu time 37w saya makan. Allah sakitnya perut, baby mengeras berjam2. Husband bawak saya ke hospital, doktor check takda bukaan pun tapi perut memang sakit. Saya dah tak berani nak makan nenas dah. Now 39w still takda bukaan tapi alhamdulillah perut dah okay dan baby takda apa2 tapi saya memang takkan makan nenas dah. Husband pun tak bagi saya makan nenas time pregnant.