baby besar

hai semua, ada yang sama kes macam saya tak? pergi scan baby tapi kene bebel dengan doktor sebab baby besar dalam kandungan 😂 Doktor pesan suruh jaga makan, tapi sy asyik lapar je 😩 macam mana ibu² buat ya ?

5 Balas

🥨MY DAILY MEAL ROUTINE 🥨 ☆ Mgkin tidak akan sesuai dengan awak. Jadi disarankan berjumpa dengan pakar pemakanan. 🥪BREAKFAST 🥪 Sandwich Telur 🥪 Segelas Susu Anmum Materna (Plain)🥛 • Sandwich sy guna roti putih atau roti wholemeal 2 keping. • Telur 2 biji (Tanpa garam atau perencah) • Masak telur dan toast bread guna sedikiitttt je planta. sedikit je sebab taknak terlampau berlemak. • Cheedar Cheese 1 slice jenama Meg (Paket warna merah) • Mayo Kewpie warna merah. Paling low carbo sy jumpa setakat ni. • Coral green salad banyak². Sy tak masak, makan mentah ja masuk dlm sandwich. Yg penting cuci bersih². • Susu Anmum Materna segelas je. Sy minum perisa biasa sebab tiada tambahan gula. Walaupun tiada tambahan gula, susu mmg ada gula natural tersedia. Jadi minum susu sekali sehari je. 🍛 LUNCH 🍛 Nasi Goreng ATAU 🍛 Nasi, Ayam & Sayur 🍚🥗🍗 Air kosong 💧 • Nasi goreng tu sy masak ikut suku suku separuh juga. Sy ukur di atas piring sebelum masak 😅 Yg penting sayur banyakkan supaya nampak banyak atas piring. 🫰🏻 • Air kosong minum banyak². 🍚 DINNER 🍚 Nasi, Ikan/Ayam & Sayur 🍚🥗🍗🐟 Greek Yogurt (Plain)🍦 Air Kosong 💧 • Macam biasa, portion makan ikut suku suku separuh. Sayur banyakkan supaya lebih kenyang. • Greek Yogurt sy makan plain je. Jgn makan yg berperisa. Banyak gula. • Air kosong minum banyak² Tu je. Semoga bermanfaat 🫰🏻