Pengalaman Ibu

Nak tanya ada tak ibu² yang buat scaning kandungan dalam 20w nak tahu gender baby tapi baby tak nak tunjuk. Sebab masa doktor buat scan baby tak nak tunjuk gender, misi kata berkemungkinan baby nanti girl. Betul ke ibu² yang pernah ada pengalaman macam ni? hehehe 🤭

5 Balas

Kalau saya scan kali ke 6 or 7 baru nampak girl,sebab dia tak nak tunjuk,scan masa jumpa pakar O&G.Tapi ni masa preggy anak yg ke 3.Now preggy yg ke 6 dah,kandungan dah 18 week,tapi masa scan 17 week 4 day baby punya gender tak nampak,sebab baby kepit peha dia,maybe girl sebab dari tepi takde nampak apa apa

mungkin la sbb baby girl malu2 sikit🤣kalau saya boy , mmg terang2 dia tunjuk turtle head dia 😂 2x scan tu mmg senang nk tau sbb baby bagi kerjasama

Kalau boy & dia pusing pusing sikit pun dh boleh nampak pistol. Kalau girl mmg xnampak apa yang tersembul. Kalau tak nampak pistol tu mmg girl la kot 😌

7mo ago

Tu lah.. harap betul girl lah nanti, sbb masa scan lama juga doktor dok cari scan atas bwh pun tak jumpa

mcm sy anak first 16w4d nampak dah cenonet turtle head tuh sah boy takyah repeat scan dah dia kangkang elok kemain 😂

pnglmn sy, ya. tapi better scan ja lg kat swasta for confirmation.