baby besar

hai semua, ada yang sama kes macam saya tak? pergi scan baby tapi kene bebel dengan doktor sebab baby besar dalam kandungan 😂 Doktor pesan suruh jaga makan, tapi sy asyik lapar je 😩 macam mana ibu² buat ya ?

5 Balas

Dua bulan lalu, doktor dan misi tegur berat badan naik mendadak dan mereka pesan sy kena jaga makan dan makan ikut diet suku suku separuh. Last checkup sy turun sekilo dari 75kg ke 74kg. Tidak susah kalau dah cuba 😊 Sy kenyang walaupun nasi sedikit je. Cara dia makan ikut diet suku suku separuh je. • Nasi - satu senduk rata (Ukur guna senduk nasi) / Setumbuk pun boleh • Ikan/Ayam/Telur - suku (Selalu sy ambil 2-3 biji.) • Sayur atau buah - Separuh piring. Lagi bnyk lgi bagus sbb ini mengenyang kan. Kalau sy masih lapar sy tambah ja sayur banyak². Nasi dan daging tak tambah lagi. • Minum air banyak²- 3L sehari