Pedih Ulu Hati

Hai semua...sy pregnant dah masuk 16week dan kerap rasa pedih ulu hati...ada sape2 pernah rasa mcm ni tak?apa korg buat untuk hilangkan rasa pedih tu ye? Bole share?😔😭 #firstbaby #mommybuntu #1stimemom #pregnancy

2 Balas

Saya rasa mcm ni diawal kehamilan. Masa tu taktau lg pregnant. Saya makan gaviscon lega sikit. Lepas dah tau pregnant sy stop makan gaviscon n tahan je pedih ulu hati tu sbb takut efek apa2 kan.. Lama2 hilang sendiri simptom tuu

saya masa pregnant anak 1st memg slalu kene pedih ulu hati. doc spital & kk bg ubat cecair warna putih pekat rasa kapur tu.. bila telan je rasa berangin & lega. x igt lak apa nama ubat tu.