Takut untuk bersama

Saya nak bertanya, maaf semua. Saya baru je berkahwin dalam 4 bulan mcm tu. Tapi saya masih tidak bersama dengan suami saya. Sebab perasaan takut sangat sangat untuk sakit tu. Ada sekali cuba tapi tak masuk habis sebab takut. Suami kata takpa at least cuba. Boleh ke bagi pendapat supaya saya hilang rasa gemuruh sebab fikir sakit tu? Atau betul ke sakit? #pleasehelp

18 Balas

dia kena make sure awak keluar air dlu. kalau kering mmg sakit. buat foreplay. nanty licin senang nk masuk habis. kaki jgn kepit2 nanti mengganggu susah nk masuk . dalam kepala awk jgn pikir sakit, jgn pikir pasal kluar darah ke apa ke. cuba buat2 happy . sakit mmg la sakit. kalau air bnyk kurang la sikit sakit tu. posisi tu baring je. jgn buat aksi lain sbb first time kan .

awal2 pun mmg mcm tu.. sbb ketat kan😅 mmg mcm sakit.. atau awak dgn shuben boleh try foreplay, teasing2, usik2 nakal sikit, nak lube chemical boleh, pakai lube natural pun boleh lagi feeling🫣 nnti next try, cuba awak jadi top.. biar shuben jadi bottom.. so awak boleh control diri sndri.. awal2 mmg sakit but just take it slow nnti dah terima, terus tak henti awak😅

Hi awak, saya pun. Alhamdulillah suami sabar sgt. 5bulan kahwin tk dapat penetrate, sy mmg keraskan kaki, dia mcm auto..tp saya byk buat stretching & pkai pelincir dulu. Suami pun tk ganas2 jadi kita tk takut, alhmdulillah skrg pun dh pregnant 6 bulan lepas 2 tahun kahwin..bincang dgn suami ya, ckap tmakasih kt dia sbb sabar

11mo ago

Semoga awak dipermudahkan untuk bersalin dan juga segala urusan 🫶🏻 semoga rezeki awak sentiasa lancar 🥰

Saya pun masa mula2 memang sakit. Ambil masa juga berhari2 untuk betul2 boleh penetrate. Apa yg saya buat, saya cuba tenangkan diri, ambil nafas dalam2 dan jangan kemut atau keraskan kaki masa penetrate, kalau awak tak buat macam saya suggest ni memang akan sakit. Cuba relakskan diri lembutkan badan. InshaaAllah lepas tu dah okay.

hi, i dont know what situation you exactly at. but ive known someone yang cannot having sex because vaginisme. I dont know you either confuse or just scared of having sex. but please if you still continue feeling scared of the painful, better seek doctor okay. because this case rarely people know and didnt aware.

8mo ago

siapa

beli KY gel (pelincir) kalau sakit..benda ni kena buat dengan rasa cinta..kena foreplay dulu smpai awak betul2 basah baru kurang rs sakit.. kalau kering mmg sgt sakit..mindset kena jaga, jgn fikir sakit..klu awak islam, cuba masa bersama bnyakkan ingt Allah. niat nk redha Allah..nk redha suami.. insyaallah dipermudah

Hi, just nak inform. Saya nak bagitahu saya dah berjaya tembus. 🥰 after 6 months tanya, saya consult doktor & pergi session sex anxiety. Alhamdulillah dengan izin Allah saya berjaya. Semoga Allah kurniakan zuriat kepada saya & suami. aminn 🤲🏻

Hi kalau awal kawen mmg normal mcm tu.. saya pun takut sakit.. bila bersama rasa sakit tapi still cuba sampai boleh.. lagi satu kalau boleh foreplay dulu jgn terus masuk..mybe takde rasa keinginan tu yg menyebabkan laluan sempit & sakit..

Awk kne relax jgn fikir sgt sakit tu. Sy pun gitu seminggu juga baru berjaya sampai kwn bg tips masa nk masuk tu tarik nafas jd xsakit sgt plus kne basah dlu xdela sakit. Lgpun sakit dia xdela sampai esok lps tu elok je tido hihi

Sis kene relax and jgn pk sakit.. sy awal2 pn amik mase jgk nk bg masuk.. dlm seminggu kot.. tp bile dh blh masuk tu sis akan okey.. make sure gune pelincir and ade ransangan dlu.. jgn terus masuk mmg akan sakit.