Tips minum air gula?

Hai semua. Ada sesiapa nak bagi tips tak minum air gula tanpa muntah? Saya ada buat bacaan skit, kebanyakan ckp minum laju². Masalah saya sekarang, pregnant kalini, semua makanan / minuman takboleh masuk bnyk². Kalau makan bnyk sikit je, muntah. Minum air banyak sikit jee muntah. Kena ala kadar je. Saya takde masalah dgn rasa air gula tu, saya risau sbb saya tak boleh minum air dlm kuantiti yg bnyk dlm 1 masa yg dekat². Tadi saya minum sikit², pun tekeluar jugak. Adeh. Risau jee next week pun muntah 🥲. Any tips?

16 Balas

kalo sy dulu...1 or 2 jam sblm minum air gula sy x minum air....supaya rasa haus sgt..so bila minum air gula tu...laju ja hbis sbb haus sgt...n masa minum tu jgn stop truz telan ja smpai hbis ..sbb bila kita minum slow akan rasa mau muntah...n bila muntah kena ulang semula

2y ago

okay², thankss saya akan cuba laa elakkan minum air apa² dulu. bagi betul² haus kan.. hiihi thanks for the tips! 🤗