5 weeks pregnant

Hai semalam suami bawak saya pegi kk untuk cek perut tapi doc kta takde kantung bila scan kat perut so dia mintak saya ke hospital untuk scan dari bawah alhamdulillah kantung nampak and semua ok. Mggu depn kena jumpa doc lagi nak tengok makij membesar ke x. Ada tips tak nak bgi dia makin membesar

1 Balas

emmmm ikutkan dia akan keep je mebesar as long as awak mkn sihat n consume folic acid. plus if awak xde komplikasi or masalah kesihatan lain. jaga jadual mkn folic acid. stop manis n kafein buat masa skrg sbb nnt folic acid x dpt menyerap fully dkt janin yg tgh nk membesar. sbb awal2 ni janin sgt perlukan folic acid. jarakkan ubat dgn susu 2 jam. jgn miss n keep mkn folic acid smpai la awak dh buka buku pink kt kk baru dia tukar ubat. only then baru awak stop folic acid sbb nnt ubat baru dah ade siap folic acid n vitamin lain.