8w scan tapi tak nampak fetus

Hai, semalam pergi scan 8w. Period saya regular, period cycle dalam 30 hari mcm tu. Tapi semalam masa scan doktor cakap masih tak nampak fetus pole. Klinik takde transvaginal ultrasound. Doktor cakap samada bukan 8w tapi baru 5w atau pun suspected blighted ovum. Nak mintak pendapat semua, kalau scan dkt bawah ni apa yg mommy2 nmpk? And sesiapa yg pernah alami blighted ovum boleh share pengalaman?

8w scan tapi tak nampak fetus
9 Balas

Hi... I scan on weeks 7 hanya kantung... lepas tu doc suruh dtg lgi 2 weeks utk confirmkan...bile 2 minggu dtg scan balik mmg confirm blighted ovum... kandungan xjdi.. so mereka suruh rujuk hospital...pergi hospital check TVS Dari bawah tu... mmg xnmpk jugak.. jd doc suruh tunggu lg 2 minggu utk decide.. tapi selepas 1 minggu die gugur sendiri kantung tu...besar jugak sbb time tu da lebih kurang 12 weeks... so better awak pergi hospital terus atau klinik yg ade TVS tu kalau nk betul2 confirm... tapi ade je yg 8 weeks xmasih xnampak fetus... tunggu lg 2 weeks ..

6mo ago

baik awak terima kasih atas nasihat ❤️