Berat baby dalam kadunggan 1.6kg saja saya nak tahu minuman apa yang boleh naik kan berat badan bby

Hai selamat pagi....semalam saya jumpa doktor pakar di kk likas sabah dia scan dia cakap baby sya baru 1.6 kg saja..Sedangkan sekarang saya sudah masuk 8 bulan boleh beritahu apa2 minuman tak untuk naik kan berat badan baby dalam kadunggan..dia bagi saya tempoh sampai 31/3 ini kalau scan lagi masih juga kecil dia cakap dekat saya dia terpaksa suruh saya bersalin awal....sepatut nya udet saya 5/5/2022

12 Balas

Kalau tak ada kencing manis,try makan makanan manis dan minum susu Anmum. Ambil jugak daging dan buah². biasa anggaran scan berat dlm kandungan tak sama dgn dah lahir nanti. sbb berat dlm kandungan tu dai skali dgn air ketuban. tu yg docter bagi tahu saya. masa saya mengandung anak sulung,berat sy yg nak banyak,bby tak, scan 2.9kg,bila lahir 2.8kg.. mengandung anak ke 2,berat sy naik siket je sampai kena marah nurse 😅,berat anak yg naik. masa lahir 3.4kg. sbb masa mengandung anak ke dua saya suka makan manis².

kakak sy ms bslin berat naik byk..tp berat bby 2.2 je..kes adik ipa pula..doc ckp ank nye kcik..1.7kg..kene induce bslin awal..tp bslin 2.9kg.. 😅😅camana nk tau berat bby yg btul..scan anggaran je kan

baru td appointment ngan doc , 37week berat baby baru 2.6kg 😄 doc kata ok je.. tp keluar nnt mmg saiz2 standard jelah.. x besar x kecik kata doc 😁

sy mnum anmum..klau awk xde gdm ok je..chesse..dgg..sy rase bb awk naik lg smpai due ..kjp je..ank sy doc scan 36 week 1.8 je..tp kuar 2.3

Klau awak tkde gdm , awak bole try mkn coklat and minum susu amnum , innsyaAllah berat baby naik

Hai mommy.. Akk 8 bln jgk.. Baru ni cek 1.9kg dan doc ckp brt baby ok je..

hi sis,sy cadangkan makan makanan yg manis and minum susu anmum.sy dh cuba😊

Rajin minum susu tak? Fullcream dua kali sehari.

saya 32w bby 1.770kg, besalin 38w bby 2.85kg

minum air tropicana twister oren