32 weeks berat baby 1.6kg

Hai mommy . Normal ke kalau masa pergi scan kt kk time kandungan 32 weeks doc bgtahu berat baby 1.6kg . Bilee ceritaa dengan ipar2 dieorg kate ehh " keciknyaa 32 weeks baru 1.6 . Tp masa scan tu doc tkde pun cakap baby kecik ke apee . Hmm . Ade sape2 tahu tak ? #f1rstimemom #firsfbaby 🥹

16 Balas

Agak kecik jugak rasanya sbb sy scan lbih kurg waktu 33weeks bby 2.2kg.. sbbnya sy scan waktu 28weeks bby 1.5kg doktor cakap kecik.. tak tahu lah kalau lain doktor lain perspectives diorg.. tp bukan tepat pun sis berat tu.. plus minus 300g rasanya So sy pun makan lah byk2 protein dan manis manis utk bg naik berat... kalau awak ada gdm jgn tiru sy makan manis.. sy ada tnya doktor, mcm mna nk naik berat bby dalam kandungan..ada apa apa kena makan ke.. doktor pun ckap tak tahu..

12mo ago

Takpe awak..ada masa lg tu...berat akan naik lg tu...jgn risau ye..berat tu just anggaran..in shaa allah semua okayyy

nanti nak dekat² bersalin naik juga tu berat baby. kalau sy anak² sy tak lebih dr 2.8kg berat lahir. anak 1st 2.4kg, tp skrg dah 9th umurnya dah nak sama besar dgn sy. lahir baby yg tak berapa besar ni ok juga,tak banyak jahitan. asalkan jgn iugr ja la. selagi doc ckp ok,tak perlu risau

12mo ago

Yeke sis . Kalau camtu lega la sy dengar 🥹

InsyaAllah semua baik2 selagi doktor tak kata apa2… saya scan 32w 1.6kg juga haritu, still normal😊 maybe ikut genetik ibunya juga jenis badan kecik. Dah hujung2 ni baru perut timbul, org duk puji comel bump🤭 makan aiskrim dan minum susu utk naikkan berat kalau takde gdm

Sy masa scan 28w..bby 1.5kg, doc kk refer dr O&G katanya bby besar sikit..bila refer doc o&g scan 32w..baby dh 2.1kg..tp doc kata masih normal..dr nasihat supaya pantau pergerakan bby je..if ada yg xkena trus refer hospital emergency..

tu hanya anggaran masa scan je. boleh jadi lebih boleh jadi kurang. contoh ank first Sy masa 32 minggu Pon 1.6 lebih jugak. tapi bila lahir 3.45kg jenuh Sy meneran. jgn risau n mkn mknn yg berkhasiat. jgn stress2 ye mama

Doktor tak cakap pape maksudnya baby okay. Kalau tak okay, doktor dah refer awak ke pakar. Ingat satu je, setiap orang individu yang berbeza. Tak sama. Ikut kata doktor je.

12mo ago

Ohh faham2 . Kalau macam tu okay laa lega saya dengar

saya rasa x laa kecik sgt mama..klu ikut track TAP 32w berat baby sptutnya 1.7kg..1.6kg bkn jauh beza sgt..baru2 nie sy scan 32w berat baby 1.677kg..doctor kata normal..

12mo ago

Ohh samelah kitee ye . Okay sis thanks yee 🥹

Dont worry mommy, kalau doc tak cakap apa² mean ur baby just fine. I scan 5d masa 30w2d berat baby 1.4kg, doc cakap baby okayy sihat inshaa Allah

12mo ago

Alhamdulillah , maknenya ok lah kan . Harap semuanya baik2 jelah kan

lebih kurang sy jgk sis,sy scan 32 week baby baru berat 1.7kg tapi doc cuma ckp kemungkinan baby keluar anggaran dlm 2.5kg nanti.

saya 36 minggu dh baby asyik mengeras je ,ni sekarang tgh tanggung sakit buah dada kiri knp ye boleh bagi penjelasan

12mo ago

Dh nak smpai masa bersalin kot sis . Kalau sakit dada kiri tu mngkin susu dh ade kot hehe