Berat badan

Hai mummy2. Boleh tau tak knpa berat bdan bayi susah naik. Mmg naik tpi skit sgt .. pastu nurse ada tgur baby sy ada kecil sikit . Sbb dia lahir 3.54 kg. Dia 4 bln bru 6 kg . 5 bulan 6.4 kg 🥺dh usaha bnyk utk naikkan berat bdan tapi naik 400g saja.. now 5 bln dh try bg makan sikit2, tp bru 5 mggu 14 hri berat bru 6.5 kg 🥺 dia susu dupro soy .. sbb dia cpt muak klau susu lembu & tak suka rasa .

5 Balas

sama lah sis lahir 2.95kg 1bulan 4.2kg 5bulan 6.4kg.. naik 200gram je drpd 4bulan bmi turun, tapi masih dlm graf normal baby skrg aktifkan, nurse pun kata normal je saya pun nak start bg makan esok sbb anak dah boleh duduk dgn sokongan, susu pun nak bnyk drpd biasa dan pandai bawak brg masuk mulut... InsyaAllah dia dh ready

9mo ago

berat baby saya naik 600gram terus 7kg tepat bmi naik semula... alhamdulillah makan tak banyak pun tp saya kerap offer susu badan jugak

Selagi chart dan bmi kategori normal.. sis tak perlu risau 😊 anak saya 6bulan beratnya baru 6.5kg minum susu dupro jugak 🫰🏼

10mo ago

asalkan sihat ❤️

sis, anak saya 5 bulan baru 6kg 🤣 asalkan ikut chart okay la tu. Takdelah roboh bahu nak dukung

9mo ago

hahahahaha betul2 . kdg2 buat pekak je ni klau org ckap baby nak 6 bulan still kecik 🤣

try tukar susu

10mo ago

kan . dah usaha dah nak naikkan berat tapi sama jugok 😂

tidur ok?

10mo ago

susah naik berat bdan*