muntah makan ubat

hai selamat pagi saya nak tanya pendapat momy2 semua tadi saya makan ubat time perut kosong dgn jus oren yg dlm kotak putih tuu tiba2 perut saya jadi pedih dan terus muntah , muntah dlm 3x mcm tuu sebelum ni tadak ap pon, ubat yg saya mkn tadi adakah dy terkeluar sama bersama muntah tapi saya tgok air oren sahaja confius laa ? ataw saya kena mkn sekali lagi ubat tuu .. satu lagi jus oren tuu letak dlm peti ais atau kt luar .. saya letak dlm bilik ..

2 Balas

Nk mkn ubat jngn minun air oren.. Minun dngn air masak atau air suam.. Lpstu duduk jngn baring selama 30minit.. Klw kita baru lps mkn nasi.. Jngn terus mkn ubat.. Seeloknye selepas 2jam baru blh mkn ubat.. Klw tidak muntah lh nnti..

5y ago

dalam buku pink pon ada tulis boleh makan dgn jus oren .kecuali susu

Rsnya keluar sekali.