Dah boleh makan ubat zincofer

Assalamualaikum semua. Haritu saya ada tanya soalan macam mana nak makan ubat zincofer tanpa muntah. Ada yg suggest minum dgn air oren. Saya dah cuba 2 hari, memang berkesan. Sebelum tidur, saya makan ubat sekali minum secawan peel fresh oren. Memang tak muntah. Sape sape yg muntah bila makan, boleh cuba ye. Saya hanya share, sebab memang berkesan. #firstbaby

4 Balas

Baru saya tahu, yg saya muntah mungkin disebabkan ubat ni juga. sbb sebelum ni tkde muntah cmtu. lpas ambk ubat ni jd mual2 nk muntahm terima kasih atas cadangan. sy boleh cuba nnti

Sy mkn lepas breakfast Minum gn air limau kasturi tanpa gula sejuk 1biji jew Hehe alhamdulilah ok Sbb sy ada GDM jd kena elak air oren segala manis

Sy minum dengan air sunquit muntah.. Coll Dr kk dia sruh tukar ubat..

👍🏻